Суспільство
29 січня 2017
Чотириразовий олімпійський чемпіон: Трамп зробив мене вигнанцем
Останні шість років прожив в Америці.
news-image

Вихідець з Сомалі, британський стаєр, чотириразовий олімпійський чемпіон 2012 і 2016 років Мо Фара, зреагував на антимігрантський закон Трампа.

Про це повідомляє ВВС, передає «Є!».

1 січня нинішнього року її величність королева удостоїла мене лицарського звання. 27 січня президент Дональд Трамп, схоже, зробив мене вигнанцем, – мовиться у заяві спортсмена.

Спортсмен нагадав, що він є британцем, але останні шість років прожив в Америці.

Я працюю з усіх сил, вношу свій вклад в суспільство, плачу податки і виховую чотирьох дітей – в місці, яке вони називають своїм домом. Тепер мені і багатьом іншим людям, які опинилися в моєму становищі, кажуть, що нам тут можуть бути не раді, – cказав Мо Фара.

За його словами, його тепло зустріли в Британії, куди він приїхав у віці восьми років. Йому була дана можливість домогтися успіху і реалізувати свої мрії.

Я був гордий представляти свою країну, вигравати медалі для британського народу і бути удостоєним найвищої честі – лицарського звання. Моя доля - це приклад того, що відбувається, коли люди йдуть політиці співчуття і розуміння, а не ненависті і ізоляції, – написав спортсмен.

Додамо, тимчасова заборона, введена Трампом, стосується навіть тих, у кого є чинна американська віза.