Резонанс
30 січня 2017
Справа ІЛ-76: Плотницькому загрожує довічне
У справі ІЛ-76 проходять троє сепаратистів.
news-image

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно голови терористичної організації «ЛНР» І.Плотницького та двох командирів батальйонів А. Патрушева та О. Гурєєва у справі збитого літака ІЛ-76. Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч.3 ст.258 КК України), передає «Є!» із посиланням на прокуратуру Дніпропетровської області.

Так, голова терористичної організації «ЛНР» І.Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом з А. Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О.Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака ІЛ-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська, - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з ч. 3 ст. 258 КК України передбачається позбавлення волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.

Трагедія сталася у червні 2014 року: тоді на території Луганської області під час здійснення заходу на посадку в аеропорт м. Луганськ переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Внаслідок ураження літак загорівся, впав, а дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

Як повідомлялось раніше, у липні минулого року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та, оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо,  прокуратура також просить вісім років в'язниці для обвинувачуваного в службовій недбалості у справі про збитий Іл-76 над Луганськом генерал-майора Віктора Назарова.

Читайте також: Зранку в понеділок під Авдіївкою вже є загиблі і поранені
Читайте також: У КМДА прокоментували інформацію про те, що під час «Євробачення» тариф на електроенергію буде підвищено
Читайте також: 20-річна дівчина «на ходу» викрала у чоловіка гаманець на столичному Хрещатику