Війна
31 січня 2017
Генштаб: В Авдіївці перші ознаки тиші
Тиша зберігається на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони тривають обстріли.
news-image

Ремонтні бригади підготовані для негайного виїзду, щоб полагодити системи електро- і газопостачаня Авдіївки. Про це, звітуючи про виконання отриманих учора доручень, доповів президентові глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає «Є!» із посиланням на прес-секретаря президента Святослава Цеголка, передає «Є!»

За його словами (Жебрівського -ред.), після задіяння Президентом усіх міжнародних елементів тиску на Росію, маємо перші ознаки припинення вогню. За даними Генштабу, тиша зберігається лише на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російськи бойовики продовжують обстріли,- написав Цеголко у Фейсбуці.

За словами Святослава Цеголка, саме припинення обстрілів є головною умовою для початку ремонтних робіт. Роботи розпочнуться, одразу після підтвердження тиші спостерігачами ОБСЄ.

В Авдіївціорганізовано 11 пунктів обігріву, мешканці забезпечуються гарячим харчуванням.

Донецька ВЦА відпрацьовує питання добровільної евакуації мешканців міста, в першу чергу дітей та інвалідів. Для цього підготовано спеціальні автобуси. Бажаючим виїхати варто звертатися до міської ради.

Нагадаємо, запеклі бої під Авдіївкою тривають третю добу. Місто на межі катастрофи - жителі залишилися без води, світла і тепла. Газу в місті вистачить ще на кілька годин. За даними РНБО, за позаминулу добу загинули чотири бійці ЗСУ, 12 були поранені, а за минулу добу у нас вже троє загиблих і значно більше поранених - 23 бійці. У Кремлі стверджують, що сепаратисти повернули ситуацію під Авдіївкою в стан, який передував загостренню обстановки.

Читайте також: «Головне, щоб не наказали відійти» - журналіст розповів про просування сил АТО під Авдіївкою
Читайте також: Турчинов прокоментував спроби бойовиків прорвати оборону ЗСУ у районі Авдіївки