Події
31 січня 2017
В Одесі поліцейські затримали серійних іноземців - «домушників»
В Одесі із застосуванням зброї затримано 3 іноземців, яких підозрюють у скоєнні низки квартирних крадіжок.
news-image

Повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, співробітники обласного управління карного розшуку в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів задокументували діяльність групи квартирних злодіїв, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

Під час скоєння чергової крадіжки 30 січня зловмисників було затримано.

Зазначається, що чоловіки намагалися втекти з місця події на орендованому автомобілі, який видавали за таксі - на автомобілі були відповідні позначення.

«Зловмисники також намагалися чинити опір співробітникам поліції, в результаті чого останні змушені були застосувати табельну зброю, відкривши вогонь по машині», - розповіли в главку.

У ході спецоперації ніхто не постраждав.

Зазначається, що до складу організованої злочинної групи входили троє громадян іншої держави, які грабували квартири в Одесі, потрапляючи в них шляхом підбору ключа.

У зловмисників в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання і в салоні автомобіля виявлено та вилучено викрадені речі і пристрої для відмикання замків.

На даний час у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України зловмисників затримано. Перевіряється причетність учасників злочинної групи до аналогічних правопорушень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.