Суспільство
1 лютого 2017
У жителя Рівненщини вилучено близько трьох кілограмів вибухівки (фото)
Увесь вилучене направлено на експертизу в Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.
news-image

Під час проведення відпрацювання міста Костопіль працівники сектору кримінальної поліції місцевого відділення на одному з складських приміщень виявили та вилучили майже три кілограми речовини, схожої на вибухову.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Тепер 39-річний рівнянин за свої «запаси» може понести кримінальну відповідальність, – повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Як встановили поліцейські, житель обласного центру орендує у Костополі склад для зберігання особистого майна. Зі слів чоловіка, сюди він зносить металобрухт, який потім здає до пунктів прийому. Підбирає різне залізяччя та інші предмети біля полігону, що поблизу села Мала Любаша Костопільського району.

У приміщенні правоохоронці виявили та вилучили вісім циліндрів пресованої та майже три кілограми грануло-подібної суміші, що за зовнішніми ознаками схожа на вибухову речовину (порох) та дві димові шашки.

Увесь вилучене направлено на експертизу в Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Читайте також: 1,5 тонни вибухівки, - на Рівненщині поліція затримала вантажівку (фото)
Читайте також: Жителі Авдіївки масово почали звертатися в пункти обігріву