Політика
1 лютого 2017
Україна почала головувати в Раді Безпеки ООН
Головування триватиме упродовж місяця.
news-image

З 1 лютого Україна починає своє головування в Раді Безпеки ООН. Посаду голови РБ ООН обійме постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Головування триватиме упродовж місяця.

Найближчим часом має бути затверджена програма роботи Радбезу на майбутній період.

Як заявляв раніше Єльченко в інтерв'ю журналістам, серед цих питань, зокрема, захист об'єктів критичної інфраструктури та врегулювання конфліктів у Європі, участь у яких візьмуть представники ЄС, ОБСЄ, МАГАТЕ й інших міжнародних організацій.

За його словами, перша тема - захист об'єктів критичної інфраструктури - буде розглядатися 13 лютого. Друга тема - врегулювання конфліктів у Європі, запропонована для розгляду на 21 лютого.

Як не дивно, але це питання в цілому не розглядалося в рамках Ради Безпеки років 20. Востаннє, коли це було приблизно в такому самому форматі, це відбувалося під час воєн на Балканах, у розпал постюгославських конфліктів. А це середина 90-х, - сказав посол.

Він також додав, що Україну найбільше в цих дебатах цікавить, як працюють або не працюють механізми врегулювання конфліктів у Європі.

Єльченко зазначив, що на цю дискусію запрошено високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні, голову ОБСЄ, міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца, генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Дзаньєра.

Читайте також: Ультрас іспанського Райо Вальєкано звинуватили Романа Зозулю в нацизмі
Читайте також: В церкви Мелітополя висить оголошення, в якому Київський патріархат називають розкольницьким угрупованням
Читайте також: В Авдіївці розпочинається масова добровільна евакуація людей