Світ
1 лютого 2017
Польща подасть скаргу на Росію до міжнародного суду в Гаазі
За словами голови МЗС, Польща намагалася вирішити проблему іншими методами, але можливості вичерпані.
news-image

Найближчим часом Польща планує подати скаргу до Міжнародного Суду в Гаазі на російське розслідування у справі смоленської катастрофи. Про це повідомив у середу керівник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Про можливість подання скарги на розслідування, серед іншого, до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі, та порушення справи проти Росії за те, що вона відмовляється повернути загарбану власність Польщі (уламки президентського літака ТУ-154М), міністр заявляв у розмові з Польським пресовим агентством у листопаді 2015 року.

За словами голови дипломатії, дотепер Польща намагалася вирішити цю проблему іншими методами.

Спочатку ми намагалися – протягом року - перевірити, чи є можливість прямо договоритися з росіянами. Росіяни, як ви знаєте, реагували негативно, іноді зарозуміло. (...) Ми також намагалися отримати підтримку від деяких наших союзників, установ, до яких ми належимо, - підкреслив глава МЗС.
Проте, оскільки справа триває вже сім років, наші можливості вичерпані. У зв’язку з цим, фактично, тепер триває процес оформлення скарги до Міжнародного суду, і найближчим часом ми цю скаргу представимо, - сказав глава польської дипломатії.

Вітольд Ващиковський додав, що точний термін подання скарги залежить від юристів, проте «це можуть бути дні або тижні».

Читайте також: У Чорному морі обстріляли транспортний літак ЗСУ - Полторак (фото)
Читайте також: Життя рекордній кількості малюків врятували торік у столичному Перинатальному центрі - Микола Поворозник
Читайте також: Український військовий, що загинув під Авдіївкою, був викладачем університету