Суспільство
2 лютого 2017
По всій Україні люди масово збирають допомогу для жителів Авдіївки
Волонтери закликають не бути байдужими та приносити ще більше необхідних речей.
news-image

По всій Україні небайдужі збирають допомогу для жителів Авдіївки. Теплі речі, ліки та харчі. Волонтери організовують пункти прийому, які працюватимуть, допоки ситуація не стабілізується.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 24tv.ua.

Столичні волонтери лише за кілька годин зібрали десятки літрів води, харчі, взуття та теплі речі. А за добу вдалося завантажити і відправити у Авдіївку кілька мікроавтобусів з допомогою.

Волонтери скаржаться, що найбільше не вистачає дитячих речей та ліків. Адже в Авдіївці і досі залишається багато дітей.

В Дніпрі допомогу для волонтерів збирають у приміщенні обларади. Звідти машини вже везуть більше двох тонн гуманітарки.

У Харківському культурно-адаптаційному центрі теж допомагають жителям Авдіївки. Крім речей та продуктів, зібрали багато мішків з дитячими іграшками та посудом. Але, кажуть, дуже потрібні зарядні пристрої для телефонів.

У Львівській філармонії допомогу збирають для жителів Авдіївки, яких евакуювали в Ізюм. Там зараз 300 людей, з яких 90 дітей. Рейс з гуманітаркою відправлять у п'ятницю.

Наші волонтери, з якими ми співпрацюємо у місті Ізюм, просто нам символізують, що люди в повній ізоляції. Ми збираємо теплі речі, чисті, які можна одразу одягнути, чисті ковдри, коци, – розповів директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп.

Волонтери закликають не бути байдужими та приносити ще більше необхідних речей. Адже зайвого не буде.