Війна
2 лютого 2017
Турчинов в Авдіївці: Російські гібридні війська свідомо йдуть на загострення, ми повинні бути готові відповісти на будь-які провокації
Турчинов повідомив, що 1 лютого сили АТО відбили чотири штурму в Авдіївці.
news-image

Ситуація на лінії зіткнення в районі Авдіївки Донецької області залишається небезпечною з огляду на масового застосування російсько-терористичними військами важких озброєнь, включаючи системи залпового вогню. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, який провів в Авдіївці нараду з військовим керівництвом і керівниками правоохоронних органів.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Турчинов заявив, що відбувається "безпрецедентне кількість обстрілів наших позицій, об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків", передає «Є!».

Сьогодні з п'ятої до дев'ятої ранку російські гібридні війська здійснили чотири штурму наших позицій. У проміжках між штурмами вони здійснювали потужні обстріли з використанням реактивних систем залпового вогню" Град ". Постраждав і сам місто Авдіївка - зруйновано 20 цивільних будівель, - сказав секретар РНБО .

Всі спроби наступу бойовиків були зірвані професійними діями українських військових, ворог зазнав значних втрат і був змушений відступити, додав він.

На передньому рубежі оборони в промзоні Авдіївки Турчинов звернув особливу увагу на захист і забезпечення особового складу з урахуванням виконання бойових завдань в умовах низьких температур. Перед військовими поставлено завдання щодо уточнення оперативних планів "з урахуванням підготовки ефективних контрнаступательной дій", повідомляє прес-служба.

З огляду на агресивних дій російських гібридних військ, які свідомо йдуть на загострення, ми повинні бути готові відповісти на будь-які провокації вздовж всієї лінії зіткнення, - підсумував секретар РНБО України.