Політика
2 лютого 2017
Трамп кинув слухавку під час розмови з прем’єром Австралії - ЗМІ
Президент США назвав цю розмову "найгіршою" з усіх, які він мав зі світовими лідерами того дня.
news-image

Телефонна розмова між президентом США Дональдом Трампом і прем'єром Австралії Малкольмом Тербуллом закінчилася раніше запланованого через те, що Трамп обірвав її. Про це повідомляє The Washington Post, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Трамп назвав цю розмову "найгіршою" з усіх, які він мав зі світовими лідерами того дня (у суботу, саме тоді Трамп проводив розмову з Путіним. – ред.), і закінчив її раніше, ніж планувалося. Видання зазначає, що президент США обірвав розмову на 25-й хвилині, хоча планувалося, що вона триватиме годину.

Суперечка між лідерами сталася після того, як Тербулл спробував домогтися у Трампа підтвердження того, що США приймуть з Австралії 1250 біженців, як це передбачено угодою, підписаною попередньою американською адміністрацією.

У середу Трамп висловив своє обурення з приводу угоди у Твіттері.

Ви у це вірите? Адміністрація Обами погодилася прийняти тисячі нелегальних мігрантів з Австралії. Чому? Я вивчу цю дурну угоду, - написав він.

Прем’єр Австралії, як повідомляє New York Times, відмовився коментувати деталі телефонного дзвінка і його тривалість, однак визнав, що розмова була "відвертою".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Читайте також: Активісти заявляють про блокування колій переїзду поблизу Бахмута (фото)
Читайте також: «Ваш клуб не заслуговує такого гравця, як Зозуля» - українці підтримали футболіста через конфлікт з іспанськими ультрас
Читайте також: Поліцейська і рятувальник з Кіровоградщини всиновили одразу шістьох дітей (відео)