Політика
3 лютого 2017
Лукашенко заявив, що Білорусь обійдеться без російської нафти
Президент Білорусі повідомив про кризу у російсько-білоруських відносинах.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що російсько-білоруські відносини переживають кризу, а одна з причин цього - певні сили в керівництві РФ, чиї дії розходяться з позицією глави держави, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Дійсно, там (в Росії) різні сили. На жаль, вони сьогодні різні й в керівництві країни. І, що дуже погано, що деякі речі розходяться з думкою і рішеннями самого президента, - сказав Лукашенко в п'ятницю на зустрічі з журналістами.

Говорячи про відносини з Росією, глава Білорусі зазначив:

Останнім часом ситуація розвивається неважно. Але ще раз підкреслюю: сили там різні. І він, президент (Володимир Путін), прямо мені каже:"Ти не звертай уваги. Те, що ти мені сказав, я навіть цього не знаю... " Чи знає, не знає, про щось, напевно, знає, але не наважився сказати...

Назвавши російського колегу своїм другом, Лукашенко не став приховувати, що між ними трапляються сварки.

Ми дійсно дружні, хоч ми й сваримося більше, ніж будь-який інший президент з президентом... Але ми настільки близькі - і не тільки з Росією, але і з Україною, Казахстаном, особливо з Нурсултаном Назарбаєвим. Попри те, що він старше... навіть лайнутися можемо один на одного - настільки у нас близькі відносини, - зазначив білоруський лідер.

При цьому він запевнив, що його країна не має наміру жертвувати своєю незалежністю ні в якій ситуації.

Навіщо хапатися за живе, навіщо нас брати за горло. Зрозуміло, що без російської нафти ми обійдемося. Нам буде дуже важко, - сказав білоруський президент, додавши, що Білорусь все одно знайде вихід.
Читайте також: Директора департаменту Нацбанку та трьох його спільників впіймали на хабарі
Читайте також: Чуркін запропонував Лондону «очистити совість», повернувши території
Читайте також: Кличко прокоментував затримання прокуратурою чиновників КМДА