Політика
3 лютого 2017
Слідство розкрило схему фінансування Глазьєвим одеських сепаратистів (відео)
Радник президента Росії Сергій Глазьєв міг фінансувати сепаратистів в Одесі та інших регіонах України через асоціацію "Постачальники Митного союзу".
news-image

Це випливає з визначення Печерського райсуду Києва від 20 січня, передає «Є!», посилаючись на LB.ua.

Головна військова прокуратура попросила суд надати доступ до чотирьох рахунків асоціації "Постачальники митного союзу" у банку "Індустріалбанк" у рамках справи проти Глазьєва.

"У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний й особа №4 через асоціацію "Постачальники Митного союзу" могли фінансувати дії невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території різних областей України, зазіхання на її територіальну цілісність і вчинення терористичних актів. Зазначене підтверджується інформацією ДКР (департаментом контррозвідки) СБУ та іншими матеріали кримінального провадження", - сказано у документі.

Суд надав слідчим тимчасовий доступ й дозвіл на вилучення документів, що становлять банківську таємницю, щодо використання цих чотирьох банківських рахунків.

Глазьєв, як зазначено в ухвалі, підозрюється в тому, що в період часу з 27 лютого по 6 березня 2014 року, діючи за попередньою змовою з іншими особами та представниками влади РФ, шляхом надання вказівок та розпоряджень по телефонного зв'язку з метою посягання на територіальну цілісність України організовував масові заворушення на території Одеси, а також захоплення будівлі Одеської обласної ради.

22 серпня 2016 року Глазьєв був оголошений в розшук, а 23 серпня суд дозволив його затримання.

Як повідомлялось, 22 серпня ГПУ оприлюднила докази причетності представників влади Російської Федерації до посягання на територіальну цілісність України та розв'язування агресивної війни проти України.

Судячи з відео, опублікованому на YouTube-каналі Генпрокуратури, ключовий виконавець у організації злочинів - радник Путіна Сергій Глазьєв.