Події
4 лютого 2017
Порошенко: В загибелі військових і мирних українців винна Росія
У кожній терористичній групі в Донбасі є кадрові російські військові, які виконують накази Кремля, заявив президент України.
news-image

Президент Петро Порошенко поклав повну відповідальність за загострення ситуації в Авдіївці на Росію і контрольованих нею бойовиків, так як в кожній терористичній групі є кадрові російські військові, які виконують накази Кремля. Про це він сказав під час відеоконференції з главою Донецької ОДА Павлом Жебрівським, повідомляє прес-служба АП, передає «Є!» посилаючись на news.liga.net.

За словами Порошенка, Росія, в тому числі, відповідальна за обстріл цивільних кварталів і загибель мирних жителів. 

Підкреслюю, що теза про те, що вона (Росія, - ред.) не контролює (бойовиків, - ред.) є абсолютно помилковою, так як в кожному підрозділі знаходяться кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації, - сказав глава держави і підкреслив, що наступ на позиції українських військ було організовано російськими військами і бойовиками, які ними контролюються.



При цьому Порошенко зазначив, що українська сторона весь час підкреслює необхідність припинення вогню. 

.. Наш представник в Спеціальному центрі координації і контролю, отримуючи відповідні накази від міністра оборони, за моїм дорученням, постійно демонстрував готовність до припинення вогню. Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення. Підкреслюю - не тільки в контрольованій українськими військами частині Авдіївки, а припинити той жах, який відбувається зараз в Донецьку з обмеженням поставок світла і води, там теж наші громадяни і ми про них також дбаємо, - сказав президент.

 

За його словами, проросійські бойовики свідомо не дають працювати ремонтним бригадам. 

У березні цього року в Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочнуться слухання за позовом України проти Росії. 

Україна  доповнить свій позов інформацією про останні обстріли бойовиками Авдіївки.