Світ
4 лютого 2017
53% американців не схвалюють дії Трампа - опитування
Найбільше неприйняття у американців викликають дії Трампа в сфері імміграційної політики, закордонних справ і боротьби з тероризмом.
news-image

53% американців не схвалюють кроки Дональда Трампа, зроблені ним з моменту вступу на посаду президента США, 44% дотримуються протилежної думки, свідчать дані опитування, проведеного телеканалом CNN  спільно з дослідницькою службою ORC.

Відзначається, що в порівнянні з попереднім опитуванням, яке проводилося 12-15 січня 2017 року, кількість тих, хто не схвалює його дії, зросла на 1%.

Результати опитування свідчать, що найбільше неприйняття у американців викликають дії Трампа в сфері імміграційної політики (56%), закордонних справ (55%) і боротьби з тероризмом (53%).

53% респондентів негативно висловилися про указ нового президента, який забороняє в'їзд в Штати громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням. 47% ставляться до нього позитивно.

Відзначається, що проти рішення побудувати стіну на кордоні з Мексикою висловилися 60% опитаних, за - 38%. У вересні 2016 року таких було 58 і 41% відповідно.

Опитування проводилося 31 січня - 2 лютого 2017 року форматі телефонного інтерв'ю, в ньому взяли участь тисячі дві американців. Похибка вибірки становить 3%.

Трамп офіційно вступив на посаду президента США 20 січня.