Війна
4 лютого 2017
У разі провалу мінських угод - міжнародні гравці «роздеруть» Україну на зони впливу: резюмує політолог К.Бондаренко
Бойовики ДНР зацікавлені в поточній ситуації на Донбасі, оскільки перестали отримувати допомогу від Росії в тому обсязі, який був раніше.
news-image

Український політолог Кость Бондаренко заявив, що рано чи пізно загострення на Донбасі мало статися, оскільки невиконання мінських угод двома сторонами призвело до того, що штучно заморожений конфлікт розгорівся з новою силою.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

"Тут не важливо: .. В Авдіївці або в районі Широкино він би розгорівся. У даній ситуації причинами були настрої, які підігрівалися з одного боку, є" партія війни "і Турчинов, які анонсували, що будуть загострення, будуть блокади, і тільки військовим. Вони готувалися до цього і підштовхували ці події ", - говорить політолог.

За його словами, Порошенко вирішив, що в даній ситуації все складається "дуже добре", тому що в таких умовах ніхто не буде скасовувати санкції, і тому "зверху" ніхто не став пригнічувати ситуацію, що склалася.

"Ще один момент у тому, що ні Україна, ні ДНР і ЛНР не зробили нічого, щоб усунути провокаторів, які є з обох сторін. Адже є радикальні частини, які навіть під час перемир'я стріляють одне за одним, фактично даючи привід для звинувачення тієї чи іншої сторони ", - зазначив Бондаренко.

Він підкреслив, що бойовики ДНР зацікавлені в поточній ситуації на Донбасі, оскільки перестали отримувати допомогу від Росії в тому обсязі, який був раніше. Таке загострення, вважає політолог, ДНР могла використовувати для того, щоб подати сигнал Москві.

".. Всі ці сторони виявилися зацікавленими в тій чи іншій мірі, щоб дозволити новий виток конфлікту. При цьому ініціатори цього конфлікту залишилися в кабінетах. Частково провина за цей конфлікт лежить на Києві, частково - на бойовиках Донбасу", - заявив Кость Бондаренко.
"Я також чув одну конспірологічну теорію про те, що покровителі Порошенко, Турчинова, які втратили свої крісел у Вашингтоні не так давно, що вони тиснуть і хочуть показати :. Трамп ні на що не здатний. Ми ж розуміємо крім того, що, коли один проти одного воюють два маріонеткових режими, відповідно шукати винних в Києві або в Донецьку - непотрібно ", - додав він.

Політолог вважає, що в разі провалу мінських угод великі міжнародні гравці будуть вирішувати, на які зони впливу поділити Україну.

Вирішити питання військовим шляхом, здобути перемогу в цій війні ні українська сторона, ні донецька не може, бо це далі це тупик, - резюмував Бондаренко.
Читайте також: Порошенко: В загибелі військових і мирних українців винна Росія