Війна
4 лютого 2017
Перша всеукраїнська конференція учасників АТО проходить у Харкові
Конференція ініційована обласною організацією Спілки ветеранів АТО та присвячена проблемам повернення бійців до мирного життя.
news-image

Близько півтисячі бійців АТО з Харківської, Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Київської областей зібрала Перша всеукраїнська конференція "Відстоюємо зовні - будуємо всередині", яка проходить у Харківському театрі опери та балету.

Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Конференція ініційована обласною організацією Спілки ветеранів АТО та присвячена проблемам повернення бійців до мирного життя.

"Нас об'єднує одна думка і одна мета: забезпечення спокою та миру в незалежній і вільній Україні. Тільки спільними зусиллями ми зможемо здолати агресора, який прагне захопити Україну. Кожен з нас на своєму рівні відповідальності відстоює нашу державу. Саме армія, воїни АТО - ті люди, за кого ми молимося, кому щодня бажаємо здоров'я і приділяємо особливу увагу", - наголосила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка взяла участь у заході.

Учасники одноденної конференції обговорюють досвід Харківщини, де діють програми підтримки воїнів АТО. Так, близько 5 тис. осіб вже отримали дозволи на розробку землевпорядної документації або оформили право власності на землю у ближньому передмісті. Для тих, хто бажає придбати житло, введені знижки: 40% вартості відшкодовує держава. Діти учасників АТО відпочивають в Карпатах і на морі. Бійці АТО беруть участь в патріотичному вихованні молоді. Пам'ять загиблих увічнена в назвах вулиць, створюється Меморіальний комплекс.

Як відомо, на Харківщині зареєстровано понад 12,5 тис. учасників бойових дій, 204 жителя Харківської області загинули в зоні АТО, 108 отримали інвалідність.

Читайте також: Українські воїни іронічно відповіли на провокаційні смс російських спецслужб: з'явилось відео
Читайте також: Лукашенко: Майдан - ганьба українського народу