Суспільство
5 лютого 2017
В штабі АТО розповіли, як Росія перешкоджає відновленню інфраструктури Донбасу
Російська сторона обмежує роботу ремонтників з відновлення інфраструктури Донбас.
news-image

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ звернулась до української та російської сторін з проханням запровадження режиму "тиші" на Донбасі, щоб можна було здійснити необхідний ремонт для відновлення важливих об’єктів життєдіяльності та інфраструктури. Однак російська сторона в односторонньому порядку внесла зміни, які унеможливлюють такі роботи.

Про це йдеться в заяві прес-центру штабу АТО, передає «Є!».

За даними українських військових, з пропозицією припинення вогню для ремонтних робіт звернувся перший заступник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг. Передбачалося, що режим припинення вогню мав розпочатися з 8.00 5 лютого 2017 року в районі, обмеженому населеними пунктами Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт – Піски та двома районами міста Донецьк. Після цього мали розпочатися ремонтні роботи

Збройні Сили України та українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню повністю підтримали дану ініціативу й надали письмові гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт на об’єктах інфраструктури.

У той же час, російська сторона СЦКК станом на 6:00 5 лютого в односторонньому порядку обмежила кількість працівників і саперів, необхідних для проведення ремонтних робіт до 10 осіб, у той час, коли для їх якісного виконання необхідно щонайменше 30 осіб.