Політика
6 лютого 2017
Міністр фінансів погрожує Насірову звільненням через інавгурацію Трампа
Данилюк обурився поїздкою чиновника до США.
news-image

Міністр фінансів Олександр Данилюк розкритикував голову Державної фіскальної служби Романа Насірова за поїздку на інавгурацію президента США Дональда Трампа та хоче, що антикорупційні органи розслідували цей вояж. Про це Данилюк повідомив у ході прес-конференції в понеділок, передають "Українські новини", передає «Є!»

Замість того, щоб реалізовувати ту задачу, яку йому дало Міністерство фінансів, уряд, Верховна Рада, він займається самопіаром. Більш того, він поїхав у відпустку, не погодивши це з міністром фінансів, а також прем'єр-міністром, – сказав Данилюк.

Міністр фінансів також просить Національне агентство з питань запобігання корупції та Національне антикорупційне бюро розслідувати поїздку Насірова до США.

Він поїхав на інавгурацію президента США, це непогано, але це недешеве задоволення. Те, де він був, коштує 250 тисяч доларів. Чимала сума, чи задекларована вона? Потрібно стежити, – сказав Данилюк.
А якщо ні, то потрібно запитати... Може, це подарунок, може, послуга. Якщо його запрошують на такі заходи безкоштовно, то я повинен сказати, що законодавство забороняє приймати такі подарунки. На цьому туризм же не закінчився. Потрібно ж було ще поснідати. Відповідно до закону як координуючий міністр я повинен звернутися в НАЗК і НАБУ для аналізу цієї ситуації, – сказав він.


Міністр навіть заявив, що ініціює залучення Насірова до дисциплінарної відповідальності і погрожує звільненням

Данилюк також звинуватив ДФС у саботажі реформ, ініційованих міністерством.

Читайте також: Експерт пояснив, чому Матіосу і Варченко не підходить посада директора ДБР
Читайте також: Кремль забажав вибачень від Fox, кореспондент якої назвав Путіна вбивцею
Читайте також: Віталій Кличко закликав киян-водіїв не виїжджати у місто без нагальної потреби (відео)