Світ
6 лютого 2017
Чоловіку, який не «здав» знайомого винесли перший вирок за «законом Ярової»
Зазначається, що чоловік не розповів правоохоронцям, що його знайомий нібито є членом екстремістського угруповання.
news-image

В Астрахані чоловіку вперше винесли вирок за недонесення згідно із «пакетом Ярової», передає «Є!», посилаючись на РИА Новости.

Зазначається, що чоловіка засудили за те, що він не повідомив правоохоронцям про участь його знайомого у екстремістському угрупуванні «Ісламська держава».

"Засудженого звуть Улукбек Гафуров, він визнаний винним в скоєнні злочину за статтею 205.6 КК РФ" Неповідомлення про злочин ", - сказали в прокуратурі.

У відомстві пояснили, що він нібито знав, що його знайомий пройшов навчання в таборі підготовки бойовиків і брав участь у збройному формуванні, але не повідомив про це в правоохоронні органи.

"Кіровський суд Астрахані призначив йому штраф у розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - додали в прокуратурі.

Видання повідомляє, що у ФСБ регіону повідомили, що підсудний повністю визнав вину, його справа розглядалася в особливому порядку. За інформацією представника управління, Гафуров не заявив в правоохоронні органи про діяльність нещодавно засудженого на вісім років колонії суворого режиму громадянина Киргизії Равшана Акбарова.

Суд встановив, що Акбаров нібито в 2015 році виїхав на територію Іраку до міста Мосул, де добровільно вступив і пройшов підготовку в терористичному центрі ІГ. Після закінчення навчання він отримав в особисте користування вогнепальну зброю, боєприпаси і вступив до лав структурного підрозділу ІГ.

Як повідомлялось, ФСБ РФ разом з Мінкомзв'язком і Мінпромторгом обговорює не тільки отримання і зберігання даних, але і питання розшифровки та аналізу всього інтернет-трафіку.