Політика
6 лютого 2017
Кремль шокувала позиція США щодо України, - Єльченко
Росія не сподівалася, що США рішуче засудять радикалізацію російських найманців в Україні і висловлять підтримку українській стороні. Більше того, у Кремлі очікували на, щонайменше, "сліпу" позицію Америки.
news-image

Таку думку висловив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко і додав, що проукраїнська позиція нового постпреда США в ООН Ніккі Гейлі стала приємною несподіванкою і для України, передає «Є!», посилаючись на «Укрінформ».

«На мою думку, постійний представник США повністю в курсі подій щодо ситуації на Донбасі й усе знає про Крим. Озвучена нею позиція підтверджує, що нова адміністрація США повною мірою ознайомлена з ситуацією в Україні та продовжує займати сильну позицію в цьому питанні», - повідомив Єльченко.

За його словами, США озвучили позицію світової спільноти щодо подій в Україні і продовжать підтримувати нашу країну у війні проти Росії.

Єльченко також додав, що постпред РФ при ООН Віталій Чуркін був шокований заявою Гейлі, що можна було побачити на його обличчі.

«Я абсолютно з цим погоджуюсь, тому що бачив вираз обличчя пана Чуркіна в той момент. Мені здається, що для нього це було певною несподіванкою. Він не очікував такої різкої заяви з боку нового постпреда США. Однозначно", - додав Єльченко.

Як відомо, раніше із американським президентом Дональдом Трампом зустрічалась і лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка зазначила, що США не будуть знімати санкції із Росії.

Більшість українських екпертів напередодні повідомили, що обстрілами Авдіївки В.Путін намагався вплинути на рішення США щодо України.

Нагадаємо, про заяву Мустафи Джемілева, у якій він сказав, коли Крим повернетьсядо складу України.