Події
7 лютого 2017
Водії тролейбусів столичного депо оголосили голодування
У будівлі адміністрації Куренівського тролейбусного депо сьогодні, 6 лютого, сиділи люди з білими пов'язками з написом «голодую»і громадські активісти з плакатами.
news-image

Співробітники протестують проти, на їхню думку, незаконних звільнень колег з-за нібито підроблених лікарняних.

Інформує «Є!», з посиланням на kiev.segodnya.ua.

Водії тролейбусів Куренівського депо Києво оголосили голодування - так працівники протестують проти незаконного звільнення колег.
У будівлі адміністрації Куренівського тролейбусного депо сьогодні, 6 лютого, сиділи люди з білими пов'язками з написом "голодую" і громадські активісти з плакатами.
Сім співробітників депо голодують уже четвертий день. Вони протестують проти, на їхню думку, незаконних звільнень колег з-за нібито підроблених лікарняних. Мітингувальникам виділили кімнату і викликали швидку. Разом з тим, керівництво депо каже, що не знає, чого вимагають підлеглі.

"Я перебував дійсно на лікарняному, є лікар, який видав це лікарняне, є аналізи, які я робив, і вони кажуть, що цей лікарняний не обгрунтований, що він нібито взагалі не видавався", - розповів, у свою чергу, водій тролейбуса Андрій Троян - один з тих, хто втратив роботу через нібито підробленого лікарняного листа.
Тетяна Олійник, яка працює в депо більше десяти років, розповіла, що їй до звільнення погрожували: "Були прямі погрози - ви тут працювати не будете".

 Вона запевняє, що за всі роки у неї не було жодного стягнення, однак за останні кілька місяців вона отримала відразу три стягнення і була звільнена.
Працівники депо впевнені, що вся справа в профспілці: вони створили незалежну організацію, паралельно з діючою осередком, і через це їм не дають працювати.

"Сьогодні, завтра, післязавтра працює комісія - наші юристи, якщо листки непрацездатності законні, значить головною організацією -" Київпрастрансом "будуть скасовані накази директора Куренівського депо і люди будуть відновлені ... за дні голодування працівникам виплатять заробітну плату", - заявив в. о. директора по транспорту КП "Київпастранс" Сергій Литвинов.


Робочі, в свою чергу, пообіцяли голодувати до тих пір, поки їх не відновлять на роботі.

Читайте також: Віталій Кличко: «Великогабаритний транспорт не заїжджатиме в місто до 20:00»