Іран запропонував Україні приєднатися до міжнародного договору Перська затока – Чорне море
Ця ініціатива є важливою для розвитку транспортного коридору Індія – Іран – Чорне море.
news-image

5-7 лютого 2017 року делегація Міністерства інфраструктури України та ПАТ “Укрзалізниця” на чолі з заступником Міністра з питань європейської інтеграції Вікторем Довганем перебувала в Ірані. Були проведені переговори з Міністерством шляхів і міського розвитку Ісламської Республіки Іран щодо співробітництва в сфері транспорту та розвитку вантажних перевезень, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

Пріоритетом співробітництва з Україною розглядаються проекти будівництва залізниці на ділянках Керманшах – Малаєр (164,5 км з укладенням колійної решітки з постановкою на баластний шар, 41 км станційних колій, 175,7 км збирання та укладання безстикової колії замість інвентарних рейок, 138 комплектів стрілочних переводів на залізобетонних брусах), Рашт - Астара та Тебріз - Міяне.

Фахівці регіональної філії «Придніпровська залізниця» здійснили інспекційну перевірку на місці реалізації першого проекту, орієнтовна вартість якого складе 2,3 мільйони доларів США, - повідомили у відомстві.

Відповідно до укладеного в липні 2016 року Меморандуму між Міністерством інфраструктури України та Міністерством шляхів та міського розвитку Ісламської Республіки Іран передбачається, що ПАТ “Укрзалізниця” може будувати 1000 км залізничної інфраструктури Ірану.

Міністерство транспорту та залізної дороги Ірану запропонувало Україні приєднатися до міжнародного договору Перська затока – Чорне море. Віктор Довгань наголосив, що дана ініціатива є важливою для розвитку транспортного коридору Індія – Іран – Чорне море, та підтримав залучення додаткового вантажопотоку на Транскаспійському маршруті.

Читайте також: Посол Німеччини допустив проведення виборів на Донбасі у присутності армії РФ
Читайте також: Курс валют на 7 лютого
Читайте також: На в᾽їздах до Києва відкриють пункти обігріву для водіїв великогабаритного транспорту