Події
7 лютого 2017
«Самопоміч» вимагає покарати поліцію за розгін блокувальників ОРДЛО
Нардеп Соболєв поклав відповідальність за інцидент на начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
news-image

Фракція "Самопоміч" закликає комітет із правоохоронної діяльності розібратися з тими, хто застосував силу до ветеранів АТО і завадив блокуванню дороги поблизу Бахмута. Про це заявив Єгор Соболєв із трибуни Верховної Ради в оточенні своїх соратників, передає «Є!» із посиланням на УП.

Він поклав відповідальність за інцидент на начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

6 лютого Аброськін повідомив, що поліція розблокувала дорогу поблизу міста Часів Яр Бахмутського району Донецької області, яку перекрили невстановлені особи у балаклавах.

Вчора біля українського Бахмута люди в формі української поліції напали на ветеранів цієї війни за незалежність, труїли газом, збивали з ніг, додавали палицями по головах. Єдина провина цих ветеранів – що вони виступили проти торгівлі на крові, торгівлі з окупованими територіями, – заявив Соболєв.
Всі спостерігали за нападом на Авдіївку минулого тижня, але мало хто здогадувався, що за два десятки кілометрів праворуч ешелон за ешелоном кожного дня з і в окуповані території ішла торгівля величезними обсягами, – обурився він.

За словами Соболєва, ветерани взяли на себе обов’язки органів влади, а "у вдячність вони отримали газ, кийки і кримінальні справи".

Якщо новий "Беркут" на чолі з новими керівниками і разом зі старими "тітушками" забули, чим закінчилися напади на людей на Майдані, то суспільство швидко їм нагадає, – сказав нардеп.
Ми просимо комітет з правоохоронної діяльності вже завтра на чолі з Андрієм Кожем'якіним зібрати спеціальне засідання і розглянути цей напад, розглянути особисту відповідальність донецького-севастопольського генерала Аброськіна. Розглянути відповідальність міністра внутрішніх справ, без якого такі операції не мають бути можливими, – заявив Соболєв.
Ми просимо весь український парламент зробити свою роботу: ухвалити закон, який зробить цю торгівлю на крові незаконною. Неможна торгувати з державою, яка на ці гроші озброює і вбиває наших людей. Неможна торгувати з державою, яка напад за нападом нищить Україну зсередини. Це просте правило ми з вами досі не вивчили, – додав він.
"Самопоміч" просить усіх депутатів приєднатися до її ініціативи – й ухвалити закон про тимчасово окуповані території. Партія закликає парламент розслідувати й притягнути до відповідальності "тих людей, які хочуть стати новими Захарченками, новими Коряками, новими катами цієї держави, - наголосив Соболєв.

 

Читайте також: Нардеп опублікував відео, як на Донеччині чоловіки в формі української поліції кийками побили учасників блокади
Читайте також: Посол Німеччини допустив проведення виборів на Донбасі у присутності армії РФ
Читайте також: ГПУ проводить обшук у Мосійчука