Події
8 лютого 2017
Відбувся суд над солдатом, який голосно розмовляв на посту
Солдат не помітив навчального порушника, який незаконно намагався потрапити в Польщу.
news-image

Інцидент трапився поблизу прикордонного пункту "Краковець". На годиннику тоді було вже за північ. Солдат пильнував кордон зі спостережної вежі разом зі сержантом. Відволікся розмовою.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

А в цей час керівництво перевіряло якість його служби. Солдат не помітив навчального порушника, який незаконно намагався потрапити в Польщу. Та ще й гучно розмовляв, забувши про маскування. Днями Яворівський районний суд визнав солдата винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 172-18 КУпАП. Йому призначили арешт з утриманням на гауптвахті на дві доби. Окрім цього, солдат сплатить 320 гривень судового збору.

"Чоловіка покарали заслужено. Адже одним із його обов'язків було дотримання маскування під час несення служби. Голосно розмовляти на спостережній вежі категорично заборонено, як і музику слухати. Та замість того, щоб пильно стежити за кордоном, він вирішив побалакати з напарником,- розповідає Іван Галкін, начальник прес-служби Мостиського прикордонного загону. - При цьому солдат не помітив навчального порушника, а той самовільно дістався до лінії, яка розділяє Україну та Польщу. Якби це був справжній порушник, то був би вже в ЄС. А охоронцю, який ніс службу, загрожувала б кримінальна відповідальність. Та оскільки в цьому випадку шкоди не було нанесено, то дії чоловіка кваліфікували як адміністративне правопорушення".

 Постанову суду мають виконати впродовж місяця. На гауптвахту чоловіка відправлять у Рівненську область. Там він відсидить дві доби в одиночній камері. У ній  лише табуретка та статут Збройних сил України. Випускатимуть його лише в туалет та на одну годину для прогулянки. Після відбування покарання повернеться на службу. До слова, гауптвахта серед військовослужбовців - великий сором.

Читайте також: Запеклий бій під Авдіївкою (відео)