Події
8 лютого 2017
Фільм про Голодомор виходить у США та Великобританії
Цей фільм – це передовсім історія кохання, наголошує його канадський режисер українського походження Джордж Менделюк, відомий, зокрема, трилером 1980 року «Викрадення президента».
news-image

«Гіркі жнива» – історична кіноповість, створена зусиллями і коштом української діаспори у Канаді виходить на екрани кінотеатрів США та Великобританії.

Інформує «Є!», з посиланням на Радіо Свобода.

Події кінострічки розгортаються під час Голодомору 1930-х років. Фільм із участю британських акторів Макса Айронса, Саманти Баркс і Теренса Стемпа показує катастрофу, спричинену політикою радянського лідера Йосипа Сталіна, який мав на меті зміцнити комуністичну владу й знищити найменші прояви незалежності України.

Але цей фільм – це передовсім історія кохання, наголошує його канадський режисер українського походження Джордж Менделюк, відомий, зокрема, трилером 1980 року «Викрадення президента».

Він також додає, що його стрічка не лише про минуле. 

«І хоч у фільмі ми й говоримо про Сталіна, показуємо Сталіна і те, як він організував цей штучний голод, але насправді очевидне зараз те, що з окупацією Криму і сходу України та ж сама історія повторюється», – підреслив Менделюк.
Читайте також: В Україні стартує національна інформаційна кампанія в пам'ять про УПА