Події
8 лютого 2017
Вперше в Україні судитимуть чиновника за те, що він не подав декларацію
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно працівника ДФС за неподання декларації.
news-image

Вперше в Україні у середу, 8 лютого 2017 року, до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, а саме умисне неподання суб’єктом декларування декларації. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, передає «Є!»

Зокрема старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, достовірно знаючи про те, що в строк до 01.11.2016 зобов’язаний подати до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічну декларацію за 2015 рік та декларацію у зв’язку з припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, умисно їх не подав, - йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, він обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, у тому, що він з використанням наданої влади та службового становища вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 10 тис доларів США за повернення вилучених речей, документів та арештованих паливно-мастильних матеріалів у кримінальному провадженні.

Читайте також: Правляча партія Молдови заявила, що Додон в Брюсселі не захищав інтереси країни
Читайте також: «Здавайтеся СБУ, збережіть свої життя!» - реакція мережі на смерть Гіві
Читайте також: Мерайя Кері: Я багато років мріяла спалити весільну сукню (відео)