Політика
8 лютого 2017
Вбивство Шеремета, - підозрюваних у справі досі немає
У кримінальному провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета підозрюваних ще немає, і повідомлення про підозру нікому не оголошувалось.
news-image

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління - заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

“Якщо ми говоримо про підозрюваних, то на сьогоднішній день жодній особі не винесено і не оголошено про підозру”, - сказав Вакуленко.

Як повідомлялось, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключав, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія. Він також заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тис. грн за будь-яку інформацію, що стосується вбивства журналіста.

Сьогодні, 8 лютого, міністр повідомив, що слідство продовжує розглядати чотири версії вбивства Шеремета, але версія професійної діяльності є пріоритетною.