Події
9 лютого 2017
Активісти блокади Донбасу оприлюднили звернення до вищого керівництва країни (відео)
Військовослужбовці вимагають припинити торгівлю з окупантами.
news-image

Військові ЗСУ, які беруть участь у блокаді залізничних колій в зоні АТО, звернулися до президента України Петра Порошенка і вищого політичного керівництва країни із закликом зупинити будь-які фінансові відносини з так званими "ЛДНР". Відеозвернення опубліковано в Facebook, передає «Є!»

Ми не підтримуємо жодну політичну силу, але засуджуємо тиск, особливо фізичний, на ветеранів АТО, які сьогодні шляхом торговельної блокади в Луганській області борються з фінансуванням окупантів...

Крім того, ми вимагаємо повністю зупинити рух контрабанди вздовж усього кордону Донецької та Луганської областей. Кожна гривня, спрямована в ОРДЛО, - це пряме фінансування тероризму, тероризму, який вже третій рік поспіль не дає спокою нашій країні, - заявляють військовослужбовці.


У той же час, за їхніми словами, у зв'язку з відсутністю енергоносіїв з Донбасу, можуть виникнути "тимчасові труднощі".

Але пам'ять і честь тих воїнів, які поклали здоров'я і життя на цій кровопролитній війні, набагато дорожче цього. Ми розуміємо, що на окупованих територіях живе багато громадян, які люблять і підтримують Україну. Тому просимо їх з розумінням поставитися до цього економічного ембарго, адже в історії немає жодного прикладу, коли б країна в стані війни годувала свого ворога. Армія України - з народом України, - сказано в зверненні.

Читайте також: Команда Трампа готує велику угоду з Путіним, може піти на поступки щодо України - Washington Post
Читайте також: Курс валют на 9 лютого