Резонанс
9 лютого 2017
Активісти відмили фрагмент Берлінської стіни, який розмалював Гончаренко (фото)
Молоді люди зазначили, що вважають за необхідне виправити зроблене нардепом.
news-image

Кілька молодих людей відмили написи на фрагменті Берлінської стіни, подарованої Україні, яку 8 лютого розмалював нардеп Олексій Гончаренко і зробили відповідну заяву в соцмережі Facebook, передає «Є!»

За словами одного з учасників акції, Олега Прилипка (у 2012-2015 роках  - заступник керівника київського осередку молодіжного крила партії УДАР), активісти пішли на це тому, що дії депутата Гончаренка, на їхню думку, ганьблять всіх українців.

Ми, молоді та небайдужі громадяни України, засуджуємо вчинок народного депутата Олексія Гончаренка. Даний жест не має нічого спільного зі здоровим глуздом, міжнародною дружбою, дипломатією.

Більш того, він осквернив пам'ять німецького народу на території посольства. Падіння стіни символізує звільнення від комунізму і радянської тоталітарної системи, тієї тоталітарної системи, з якою український народ зараз бореться на Сході нашої країни, - написав Олег Прилипко на своїй сторінці в соціальній мережі, додавши, що, на його думку, подібний вчинок не гідний статусу народного обранця, а сам Олексій Гончаренко як депутат зганьбив народ України.

Акцію Олег Прилипко пояснив тим, що вважає за необхідне виправити зроблене депутатом Гончаренком.

Ми не маємо ніяких офіційних статусів, але нам соромно за дії депутата Гончаренка, тому ми зібралися з товаришами та відмили цю стіну, - написав активіст, помітивши, що вважає за необхідне вжити заходів стосовно Олексія Гончаренка.
Ми прекрасно пам'ятаємо історію і знаємо, що Німеччина стала першою країною, яка встановила дипломатичні відносини з Києвом. Ми виступаємо за територіальну цілісність як Німеччини, так і України й просимо компетентні державні структури вжити заходів стосовно Олексія Гончаренка. Цей вчинок не можна залишити безкарним, - вважає активіст.

Нагадаємо, 8 лютого народний депутат Олексій Гончаренко розмалював шматок Берлінської стіни, встановлений біля посольства Німеччини в Києві. Свої дії він пояснив протестом проти заяви посла ФРН щодо виборів на Донбасі до виведення звідти російських окупаційних військ. У свою чергу, в посольстві Німеччини вже звинуватили нардепа в порушенні Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Фрагмент, який розмалював депутат, встановлений в Києві у 2009 році з нагоди 20-річчя падіння Берлінської стіни.