Події
9 лютого 2017
В окупований Крим почали транслювати українське радіо
Вартість проекту становила чотири мільйони гривень.
news-image

"Українське радіо" і кримська радіостанція Meydan Radiosı почали мовлення на територію анексованого Криму, з недавно побудованої телерадіовежі в селі Карачун Херсонської області. Про це у четвер повідомила парламентська газета "Голос України", передає «Є!»

Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка, збудована біля села Чонгар Генічеського району області. На ній уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі, - йдеться у повідомленні.

Вказується, що в ефірі наразі тільки перший канал Українського радіо (100,7 FM).

Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FМ), "Крим Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM). Вартість проекту становила чотири мільйони гривень, - повідомляє газета.
У зону впевненого прийому згаданих українських станцій відтепер потрапляють Генічеський і Новотроїцький район Херсонщини, міста Джанкой, Джанкойський і Червоноперекопський райони АРК. Але "впіймати" передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі. Хоча патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити, - пише видання.

Натомість у сільських районах півострова сигнал досить чіткий.... http://www.golos.com.ua/rus/news/48829
Читайте також: Італійський мер став Купідоном, щоб допомогти закоханій дівчині
Читайте також: Захворюваність на туберкульоз в Одесі досягла рівня епідемії
Читайте також: Нацрада оштрафувала «Шансон», «Kiss FM» та інших на півмільйона гривень