Політика
9 лютого 2017
Українських політиків «потрібно замінити», - Фукуяма
Фукуяма пояснив, що Україні потрібно виростити покоління з іншими цінностями, аніж у людей з радянською свідомістю.
news-image

Автор теорії "кінця історії", відомий філософ і аналітик зі Стенфордського університету (США) Френсіс Фукуяма вважає, що в Україні багато політиків, яких потрібно замінити, передає «Є!», посилаючись на «Новое время».

Фукуяма пояснив, що це потрібно зробити тому, що у багатьох діючих в Україні політиків - радянська свідомість, а тому важливо виростити покоління з іншими потребами.

«Багато діючі політичні гравці — це люди, які виросли в радянський час і в яких досі радянське розуміння державної служби. Тому їх потрібно замінити. Дуже важливо, щоб виросло нове покоління, з іншими цінностями. Але вони не виграють боротьбу, якщо не будуть до неї готові», - сказав він.

Філософ також зазначив, що такі українські проблеми, як корупція, теж були і в інших країнах, які все побороли її.

«До того ж українські проблеми багато в чому цілком співвідносні із проблемами інших країн. Буквально тільки що я презентував кейс американської служби лісового господарства з XIX століття, який показує, що американська політична система в той час була корумпована. Багато хто цього не розуміє, їм здається, що Америка ніколи не знала великомасштабної корупції», - сказав Фукуяма.