Війна
10 лютого 2017
Жителів окупованого Донбасу «в примусовому порядку» збирають на похорон «Гіві»
Жителі Донецька та Макіївки повідомляють про те, що в навчальні заклади окупованих міст надійшло розпорядження виділити людей для поїздки на похорон ватажка бойовиків "Гіві", який відбудеться сьогодні, 10 лютого, в окупованому Донецьку.
news-image

Нібито прийшла рознарядка – виділити по сім осіб від школи, повідомила мешканка Донецька Євгена, передає «Є!», посилаючись на Сегодня.

"Нас за наказом звільняють з пар. Відправляють на похорон "Гіві" в Донецьк. Обов'язково тепло одягаємося" – інформує однокурсниць староста групи донецького вишу Анастасія.
"З Горлівки в примусовому порядку везуть бюджетників на оперу і балет", — пише місцевий житель.
"В обов'язковому порядку з Єнакієвого у Донецьк приїдуть 350 бюджетників на похорон "Гіві". Перевізники паливо оплачують за свій рахунок", — додав житель Єнакієвого.

Церемонію прощання з тілом бойовика традиційно влаштовують в театрі опери і балету в Донецьку з 10 до 12 годин дня. Після цього труну доставлять на цвинтарі біля Донецького моря, де похований інший ліквідований бойовик "Моторола".

Нагадаємо, 8 лютого бойовики "ДНР" повідомили про знищення ватажка "батальйону "Сомалі" "Гіві". За попередніми даними, був використаний реактивний піхотний вогнемет "Шмель", який перебуває на озброєнні в Росії.