Політика
10 лютого 2017
Ласкаво просимо: Українське посольство потролило проросійського журналіста Грема Філліпса
Ображений скандаліст вирішив після цього звернутися до глави британського МЗС.
news-image

Скандальний британець Грем Філліпс, який називає свою провокативну діяльність журналістикою, звернувся у Twitter до українських дипломатів. У своєму пості він зазначив, що написав офіційний запит на інтерв'ю з послом Наталією Галібаренко і чекає на відповідь, повідомляє «Є!» із посиланням на ТСН.

На його репліку посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії відповіло, що йому можуть влаштувати "інтерв'ю" у будівлі Служби безпеки України в Києві.

Ми готові запропонувати "інтерв'ю" в Києві - на вулиці Володимирській, 33 - у Службі безпеки України, - йдеться в повідомленні.

Філліпс після такої відповіді вирішив звернутися до британського глави МЗС Бориса Джонсона. 

Коли я прошу інтерв'ю в Посольства України в Великій Британії як незалежний журналіст, у відповідь отримую погрозу. Україна не є серйозною країною, - написав він.

Однією з останніх провокацій Філліпса була образа звільненого з полону бойовиків українця Володимира Жемчугова, який через підрив на розтяжці залишився без очей і рук. Провокатор вигукував недоречні слова з нахабною посмішкою та знімав реакцію українців на відео. 

Також під час Євро-2016 він підходив до українських фанатів і питав їх, чи підтримують вони "карателів, які вбивають мирних жителів на Донбасі". Більшість українців на питання пропагандиста реагували стримано, відповідаючи йому піснею про Путіна та викриваючи брехню пропагандиста.

Грем Філліпс після появи на сході України в 2014-2015 роках на боці проросійських терористів був депортований в липні 2014 року з України, а в березні 2016 року - з Латвії, тепер він облаштувався в окупованому Криму.