Світ
11 лютого 2017
Тандем Путіна і Трампа стає головною загрозою для світу, – російський журналіст
Їхня дружба або ж ворожнеча однаково небезпечні.
news-image

З часів пари Гітлер – Сталін ще не було настільки запальних президентів найпотужніших військових держав, як Володимир Путін і Дональд Трамп.

Таку думку висловив у своїй статті російський журналіст Семен Новопрудський, пише "НВ", передає «Є!».

Обидва (президенти, – 24) хочуть абстрактної величі для своїх країн. Обидва категорично не бажають визнавати ніяких правил. Проблема в тому, що цілі і політичний почерк Трампа і Путіна з урахуванням їхніх особистих амбіцій та військового потенціалу США і Росії несуть загрозу повноцінної світової війни незалежно від того, як складуться у цій парі особисті стосунки, – вважає Новопрудський.

Він додав, що їхня дружба або ж ворожнеча однаково небезпечні. У приклад журналіст навів дружбу Сталіна та Гітлера, які починали співпрацювати як союзники, розв'язавши саме в такому амплуа Другу світову війну.

Проблема в тому, що формально світова війна вже відбувається. У війну на території України, крім початкового конфлікту з Росією, що став детонатором, так чи інакше залучені країни, які приєдналися до санкцій. Війна на Близькому Сході з головними осередками в Іраку і Сирії і взагалі відбувається за участю семи десятків держав, – зазначив журналіст

.