Політика
12 лютого 2017
«Як з ланцюга зірвався!»: що стало причиною чергової агресії Путіна
Мільярдерові не сподобалася пропозиція за договором "СНО-3", заснованому на співпраці Вашингтона і Кремля.
news-image

Відносини американського президента з кремлівським лідером значно погіршилися після телефонної розмови - емоційний республіканець Трамп всупереч всім прогнозам не поділяє позицію Володимира Путіна по ситуації на Донбасі. Відповідну думку висловив експерт міжнародних відносин Максим Ялі.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Зокрема, мільярдерові не сподобалася пропозиція за договором "СНО-3", заснованому на співпраці Вашингтона і Кремля - ​​новий президент вирішив позбутися від спадщини часів свого попередника Барака Обами і не погодився на скорочення ядерного потенціалу.

За словами експерта, дружні відносини з США вигідні більше Путіну, ніж американському лідеру, бо економіка РФ зараз знаходиться на дуже низькому рівні. Трамп, з огляду на останні події, не відмовився від того, що запланував ще до початку передвиборчої кампанії - посилити обороноздатність країни і кількість балістичних ракет, що змусить в свою чергу Кремль діяти подібним чином.

На думку Ялі, в історії схожий прецедент вже був, проте він закінчився розпадом СРСР - гонка озброєнь. Щоб не втрачати останні важелі впливу, російський президент зробить все можливе, щоб конфлікти на сході України тільки посилювалися - це буде своєрідна відповідь сильному противнику-республіканця, який відмовився бути його союзником.

Він підсумував, що посиленням протистояння на Донбасі Путін відреагував на критику, щоб продовжувати маніпулювати фактично непідвладними йому рішеннями.

Читайте також: Україна здатна захистити себе від будь-якого агресора, - Порошенко