Війна
12 лютого 2017
В Авдіївці жителі викликали поліцію, бо ледь не помирали із голоду (фото)
Прийняв рішення - виділити поліцейський автобус для перевезення людей зі старої частини в центр
news-image

В Авдіївці Донецької області після ескалації є трагедія в кожному житловому будинку, кілька сімей опинилися на межі виживання в старій частині міста. Про це у себе в Facebook розповідає глава ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

"Авдіївка. Ранок, 10:00. У старій частині міста, найбільш постраджавшої від обстрілів, зараз мертва тиша. Людей на вулиці практично не видно. Повторюся, трагедія є в кожному будинку Авдіївки. Подзвонила в поліцію жінка і сказала, що вони з чоловіком просто вмирають з голоду ", - зазначив Аброськін.

За словами поліцейських, які виїхали на місце виклику, вони були вкрай здивовані, оскільки побачили солідний будинок, а у дворі автомобіль.

"У будинку знаходилася виснажена жінка, яка розповіла історію своєї трагедії - чоловіка паралізувало, під час обстрілу вона зламала ногу. Ходити не може, зарядити телефон ніде було, змогла зателефонувати в поліцію тільки, коли дали електрику", - додав Аброськін.
Він зазначив, що прийняв рішення - виділити поліцейський автобус для перевезення людей зі старої частини в центр.

"На жаль, в цю частину міста бояться доставляти гуманітарну допомогу, тому ще і ми будемо допомагати в силу своїх можливостей", - сказав Аброськін.
Станом на 11 лютого ремонтні бригади відновили в Авдіївці 149 будинків.

10 лютого голова МЗС Литви заявив після побачених обстріляних об'єктів бойовиками в Авдіївці про необхідність підтримки українцям.
 
Читайте також: Що буде з Україною після введення воєнного стану: коментує експерт Кость Бондаренко