Політика
12 лютого 2017
Росія «рекомендує» Україні повернутися до питання децентралізації
Близько третини областей України офіційно звернулися до Києва з вимогою перейти на договірні відносини між областями і центральним урядом.
news-image

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що Україні потрібно знову повернутися до ідеї децентралізації.

Про це він заявив у інтерв'ю російському каналу НТВ.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Безумовно, треба думати про децентралізацію", - сказав він, нагадавши про зустріч дипломатів України, США, ЄС та Росії в квітні 2014 року, під час якої було схвалено рішення про початок процесу децентралізації за участю всіх регіонів України.

За словами Лаврова, "тоді вони (влада України) розуміли, що країну потрібно тримати в цілісності, а для цього необхідно делегувати повноваження".

"Потім, напевно, вирішили, що раз Захід став підтримувати Україну, підкидати їм гроші, напевно, "прокотить" і без будь-якої децентралізації. Я впевнений, що без такого, вибачте за грубе слово, "втику" з боку наших західних партнерів більше нічого зробити неможливо", - додав він.

Окремо Лавров зазначив, що близько третини областей України офіційно звернулися до Києва з вимогою перейти на договірні відносини між областями і центральним урядом.

"Такі тенденції є в Одеській та Закарпатській областях, тож це не тільки схід і південь, це ще і захід країни. Задуматися треба, звичайно, про долю всієї країни, а не тільки говорити про те, що на схід від них – "агресор", тому більше нічого не потрібно робити, поки вони не закінчать боротися з "агресією", - розкритикував глава МЗС РФ дії української влади.
Читайте також: Литва підтримає Україну у сфері озброєння: повідомляє Укроборонопром