Політика
12 лютого 2017
Про що говорив Петро Порошенко із президентом Словенії (фото)
Глава держави подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для України.
news-image

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Республіки Словенія Борутом Пахором, який відвідав Україну в рамках свого міжнародного турне після візитів до Берліна і Москви.

Про це повідомила прес-служба президента.  

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Дякую за сильну та надійну позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, за тверду позицію в питанні забезпечення європейської єдності, включно з санкціями, а також за чітку позицію щодо незаконної анексії Криму", - зазначив Порошенко.

Окрім того, глава держави детально поінформував співрозмовника про останнє загострення ситуації на Донбасі і обстрілами Авдіївки з боку бойовиків.

Також у розмові йшлося про те, що для досягнення прогресу у переговорному процесі щодо політичного врегулювання мають бути виконані першочергові безпекові елементи Мінських домовленостей. Передусім, повне і остаточне припинення вогню та відведення важких озброєнь.

Зазначається, що Порошенко наголосив на важливості збереження послідовної санкційної політики ЄС щодо Росії до повного відновлення незаконно порушеного  суверенітету і територіальної цілісності України.

Було також обговорено питання європейської інтеграції України.  Глава держави подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайскорішого запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для України.

Співрозмовники також відзначили взаємну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері енергоефективності, а також домовлено активізувати роботу з метою відновлення прямого авіасполучення між Любляною і Києвом.

Президент Пахор поінформував українську сторону про підсумки його переговорів у Москві та Берліні.

 

Читайте також: Чого чекати українцям від пенсійної реформи 2017 року