Резонанс
13 лютого 2017
ЗСУ про ситуацію на базі кримськотатарського батальйону: у добровольців «Аскера» вилучили зброю
Перелік вилученого буде опублікований пізніше.
news-image

У добровольців кримськотатарського батальйону "Аскер" було вилучено зброю. Про це повідомила т.в.о. начальника прес-служби 57 бригади (до неї входить 34 батальйон, який звинуватили у штурмі "Аскера" - ред.) Лідія Василенко, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Так, це правда, зброю було вилучено. Офіційний коментар з'явиться найближчим часом. Перелік вилученого буде опублікований пізніше. Командир зараз перебуває на пропускному пункті Чонгар і буде там до з'ясування всіх обставин, — заявила вона.

Як повідомлялося, сьогодні в оперативному командуванні ЗСУ «Південь» заявили про спробу атаки на підрозділ поблизу Криму з боку незаконного формування. Згідно із заявою командування, підрозділ, який входить до складу військової частини ОК «Південь» і виконує бойові завдання в Херсонській області, на кордоні з окупованим Кримом, за наказом командира облаштовував бойові позиції, коли на позиції прибули "максимально озброєні представники незаконного збройного формування".

Враховуючи специфіку підрозділу та умови ситуації, формування було затримано і роззброєно, виконані всі вимоги статутів та інших законодавчих актів щодо дій у подібних ситуаціях, - заявили в командуванні «Південь».

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звинуватив у сьогоднішньому конфлікті військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: Чубаров прокоментував інцидент між ЗСУ і кримськотатарським батальйоном
Читайте також: У ЗСУ прокоментували «захоплення» бази кримськотатарського батальйону поблизу Криму
Читайте також: Джемілєв розкрив деталі розмови з Путіним перед анексією