Війна
13 лютого 2017
Встановлено особи військових злочинців із 17-ї бригади ЗС РФ, які воювали на Донбасі у 2014 році (фото)
Головними джерелами інформації є самі російські військовики, які через свою дурість і хвалькуватість тримають у своїх профілях фотографії, на яких зафіксовані «ростовсько-українські відрядження».
news-image

Ідентифіковано розвідників 17-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, які брали участь у боях на Донбасі влітку-восени 2014 року. Про це йдеться в розслідуванні міжнародної спільноти InformNapalm, передає «Є!» із посиланням на ЦЕНЗОР.НЕТ.

17-а окрема мотострілецька бригада (в/ч 65384 н. п. Шалі, Чеченська Республіка) 58-ї армії Південного військового округу не раз потрапляла в поле зору міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

Є докази, що батальйонно-тактична група (БТГр) цього з'єднання одна з перших втягнулася у війну проти України в літньо-осінній кампанії 2014 року, зазнавши суттєвих втрат. У наших матеріалах фігурують і російські офіцери та контрактники 17-ї ОМСБр, що брали участь у початковій фазі російської агресії на Донбасі у 2014 році, і кадрові військовики цієї бригади, що влилися пізніше (2015-2016 рр.) до лав незаконних збройних формувань т зв. "Новоросії".

Головними джерелами інформації нового OSINT-розслідування, як і в багатьох інших випадках, є самі російські військовики, які через свою дурість, необережність і хвалькуватість тримають у своїх профілях фотографії, на яких зафіксовані «ростовсько-українські відрядження».

Так, у ході моніторингу сторінок соціальних мереж виявили профіль контрактника 17-ї ОМСБр, який влітку-восени 2014 року брав участь у бойових діях на Донбасі, - йдеться в розслідуванні.

Об'єкти розслідування:

1. Рустам Рагімов

Дата народження 24.03.1993 р. Родом із м. Геленджик Краснодарського краю.

Строкову військову службу проходив у 2012-2013 рр. у 19-й ОМСБр (в/ч 20634, м. Владикавказ, Республіка Північна Осетія, Аланія) Південного ВО. У квітні 2014 року, уже в статусі військовослужбовця-котрактника, був призначений на посаду розвідника-кулеметника у в/ч 65384.

У соціальних мережах: VK1 (архів профілю, альбому, контактів), неактивний з квітня 2016 року, VK2 закинутий із 2013 року.

 

Судячи з хронології й географії фотоматеріалу, завантаженого в альбом Р. Рагімова, після вступу на контрактну службу, недовгої адаптації і перепідготовки, на початку липня 2014 року в складі БТГр 17-ї бригади, був направлений у Ростовську область. З липня до вересня 2014 року у складі тактичної групи шалійської бригади брав участь у бойових діях на Донбасі.

 

В альбомі Р. Рагімова і сьогодні можна знайти фотографії за липень-вересень 2014 року періоду "ростовсько-українського відрядження", на яких він разом з товаришами по службі позує в повній бойовій викладці, в нестатутній формі з розпізнавальним знаком "бунтівних шахтарів Донбасу" (т. зв. георгіївська стрічка).

 

 

Та найбільшу увагу привернула фотографія з коментарем "кулеметники", яка видалася InformNapalm-у знайомою. Понад це, нам вдалося впізнати російських військовиків на цій фотографії за вересень 2014 року. Ще восени 2014 року ми взяли на контроль сторінку російського військовослужбовця-контрактника Дениса Петрикіна, фотографії з його альбому використали в одній із наших публікацій у вересні 2014 року.

Тоді ми писали, що підрозділ, який представляв Д. Петрикін, зі складу 8-ї мотострілецької бригади (в/ч 16544, с. Борзой, Чечня), фіксувався у прикордонному з Україною базовому таборі російських сил вторгнення в Ростовській області, звідки й проводилися «дружні візити» на Донбас. У зв'язку з новими даними, можна впевнено сказати, що Петрикін представляв не 8-му, а 17-ту ОМСБр із Чечні, яка, як і 8-ма бригада, активно брала участь у бойових діях на Донбасі влітку-восени 2014 року, - йдеться в розслідуванні.

2. Денис Петрикін

1989 року народження. Родом із м. Ставрополь.
 
Станом на 2014 рік - військовослужбовець-контрактник 17-ї ОМСБр.


У соціальних мережах: VK (архів профію, альбому, контактів), сторінка неактивна з вересня 2014 року. OK (архів профілю).

Досить цікаві фотографії з альбому Д. Петрикіна. На більшості фото зафіксовано геотеги - позначки, які показують географічне розташування. Зокрема, це фотографії з базового табору російських сил вторгнення М'ясниковського району Ростовської області, а також із перевалочного табору російських інтервентів, розгорнутого безпосередньо поблизу українського кордону в Куйбишевському районі Ростовської області.

3. Валерій Мезін

Дата народження 23.04.1993 р. Родом із м. Геленджик Краснодарського краю.
 
Строкову військову службу проходив у 2012-2013 рр. у 10-й ОБрСпП ГРУ (в/ч 51532, Краснодарський край, м. Гарячий Ключ, п. Молькіно) Південний ВО. Станом на 2014 рік - військовослужбовець-контрактник в/ч 65384.


У соціальних мережах: VK1 (архів профілю, альбому, контактів), сторінка неактивна з листопада 2013 року. VK2 (архів профілю, альбому, контактів), остання активність у травні 2014 року. ОK (архів профілю, альбому, контактів), остання активність у жовтні 2016 року.



4. Кулеметник "Х"

На жаль, особу четвертого кулеметника поки не встановили.

Бази даних з інформацією про кадрових російських військовослужбовців, докази їхньої участі убойових діях в Україні у складі російсько-терористичних сил доступні за постійним посиланням.

 

Читайте також: На концерті Brutto білоруси на колінах вшанували пам'ять воїнів АТО (відео)