Події
13 лютого 2017
Затримано бойовика «ДНР», який катував полонених українських військовослужбовців
Слідством установлено 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій зазначеної особи.
news-image

У Слов’янську Донецької області 10 лютого 2017 року правоохоронцями затримано громадянина України П., який підозрюється у тому, що у період з серпня по грудень 2014 року у складі терористичної організації «ДНР» здійснював незаконне утримання і конвоювання полонених військовослужбовців Збройних Сил України, які незаконно утримувалися у приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області (м. Донецьк, вул. Щорса, 62), передає «Є!»

При цьому він спільно з іншими терористами, всупереч Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, користуючись беззахисним станом полонених та відсутністю можливості до самозахисту, застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мордував, погрожував вбивством, вчиняв інші дії, які створювали загрозу їх здоров’ю і життю, - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Слідством установлено 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій зазначеної особи.

11.02.2017 йому повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

Особам, які постраждали від рук зазначеного учасника терористичної організації «ДНР» або були очевидцями злочинних дій останнього, прохання невідкладно звертатися до старшого слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Шульгіна Сергія Олександровича (тел. 067-676-12-79).

Читайте також: Встановлено особи військових злочинців із 17-ї бригади ЗС РФ, які воювали на Донбасі у 2014 році (фото)
Читайте також: На концерті Brutto білоруси на колінах вшанували пам'ять воїнів АТО (відео)
Читайте також: Джемілєв розкрив деталі розмови з Путіним перед анексією