Світ
13 лютого 2017
Лідерів проросійської опозиції прокуратура Чорногорії домагається арешту
Опозиційні депутати підозрюються в організації і підготовці злочинних дій, що загрожують конституційному ладу і безпеці Чорногорії.
news-image

Головний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч звернувся до парламенту країни із запитом на зняття депутатського імунітету з лідерів проросійської опозиційної сили "Демократичний фронт" Андрія Мандіча і Мілана Кнезевіча, передає «Є!», посилаючись на Radio I Televizija Crne Gore.

У листі прокурора йдеться, що опозиційні депутати підозрюються в організації і підготовці злочинних дій, що загрожують конституційному ладу і безпеці Чорногорії.

"Спікер парламенту Іван Брайович звернувся до адміністративної комісії для запуску необхідних дій" - йдеться у короткому повідомленні на сайті парламенту Чорногорії.

Очікується, що засідання комісії з цього питання призначене на 15.00 за місцевим часом.

Чорногорські ЗМІ повідомляють, що парламент може провести голосування за зняття імунітету Мандіча і Кнезевіча у середу.

Нагадаємо, 16 жовтня в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.