Суспільство
15 лютого 2017
У Дніпрі підлітки жорстоко вбили безхатченка. З'явились коментарі злочинців
Безпритульний, що вижив після нападу, каже: не міг зрозуміти, чим завинив.
news-image

У Дніпрі підлітки задля розваги познущалися з безпритульних. 44-річного чоловіка забили до смерті, його приятеля тяжко травмували. Він вижив, бо небайдужі викликали швидку. Жоден з нападників не зміг пояснити свою жорстокість, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Підлітки розважалися ввечері разом із повнолітнім знайомим. У під'їзді випили пляшку коньяку, коли вийшли надвір – їм захотілося пригод. Безпритульні спали на трубах теплотраси. Аж раптом відчули сильні удари, згадує 33-річний постраждалий.

"Ні з того, ні з сього опинилися на підлозі. І почали нас бити ногами, і цеглу на голову кидати", - згадує чоловік.

Безпритульний, що вижив після нападу, каже: не міг зрозуміти, чим завинив. Сил захищатися від безперервних ударів у нього не лишилося.

"Вони по черзі били. Той пішов друга бити, а цей до мене прийшов, бив мене. Потім навпаки. І дівчина прийшла, двічі мене вдарила, кричала: "Пацани, бийте! Бийте!", - каже постраждалий.

Над бездиханним тілом загиблого та ледве живим його товаришем нападники ще й познущалися: зі сміхом помочилися на них.

Жителі довколишніх будинків кажуть: безпритульні не провокували конфліктів. Навпаки небайдужі підтримували їх та приносили їжу.

Наймолодшій учасниці нападу – тринадцять років. На ранок після жорстоких розваг вона спокійно пішла на уроки.

"Дівчину затримали дорогою зі школи, а хлопців – вдома, коли вони прали свої речі, щоб змити кров. Вони у шоці. Вони не знали, що вбили", - каже начальник кримінальної поліції Індустріального району Дніпра Сергій Бабич.

Одному парубку виповнилося шістнадцять. Найстаршому – дев'ятнадцять. Він безробітний. Жоден з затриманих не може пояснити причини своєї агресії. У поліції кажуть: вони з благонадійних родин.

"Ми були в нетверезому стані. І якось нас потягнуло до такого вчинку. Я одне можу сказати: в тверезому стані я б такого ніколи не зробив! Мене зараз дуже мучить совість", - каже один із них.

Старшим парубкам вже оголосили про підозру. За навмисне вбивство вони можуть отримати довічне ув'язнення. Не потрапить за грати лише 13-річна дівчина через замалий для кримінальної відповідальності вік. Між тим, правоохоронці проситимуть суд про примусові виховні заходи для неї, і покарання для батьків, що неналежно виконують свої обов'язки. 

Читайте також: Нове відео долучили до справи про розстріли Майдану (відео)