Резонанс
15 лютого 2017
Семенченко прокоментував повідомлення про зупинення Алчевського металургійного комбінату через блокаду
Нардеп стверджує, що прибутку позбулися російські власники АМК.
news-image

Нардеп-учасник блокади проти торгівлі з окупованими територіями Семен Семенченко прокоментував повідомлення, які з'явилися у ЗМІ, щодо зупинення Алчевського металургійного комбінату, передає «Є!»

Особи, які називають себе українськими міністрами, народними депутатами, журналістами, "лідерами думок" підняли з цього приводу неймовірний гвалт. "Український метал гине!" "Блокада знищує підприємство, зареєстроване на території України!"

Давайте розберемося. Алчевський металургійний комбінат, як і компанія власник- "ІСД" з 2010 року контролюється... Внешекономбанком Російської Федерації. Головою наглядової ради до недавнього часу був "великий друг України" прем'єр - міністр РФ Медведєв. На всяк випадок нагадаю - РФ з 2014 року веде агресивну війну проти України.

З 2014 року щодо Вшенэкономбанка РФ введені міжнародні санкції. А для "українських гнид" у нашому уряді АМК, що знаходиться в окупованому Алчевську досі значиться як "український метал", - написав нардеп на сторінці у Фейсбуці.

Як стверджує Семен Семенченко, сировину на АМК поставляло Криворізьке підприємство що належить компанії "Євраз", власником якого є російський мільярдер з найближчого оточення Путіна - Роман Абрамович.

Що тепер? А нічого. Російські власники позбулися прибутку, РФ буде змушена платити робітникам АМК зі свого бюджету, щоб підтримувати соціально - економічну стабільність на окупованих територіях (щоб не бунтували), російські найманці з т. зв. ЛНР втратили важливу статтю своїх доходів, - зазначив нардеп.

Читайте також: У РФ обурилися через премію World Press Photo за фото вбивства посла Росії
Читайте також: Курс валют на 15 лютого