Резонанс
15 лютого 2017
Поліція затримала таксиста, який підвозив ймовірних вбивць Кім Чен Нама - Telegraph
Правоохоронці вважають, що розшукувані жінки могли бути в'єтнамками.
news-image

Поліція Малайзії затримала водія таксі, який підвозив ймовірних вбивць Кім Чен Нама, який був старшим братом лідеру КНДР Кім Чен Ину. Про це повідомила сьогодні газета Telegraph з посиланням на джерело в малайзійській поліції, передає «Є!»

Ми вже переглянули записи з камер відеоспостереження, і нам вдалося затримати водія, який підібрав двох жінок, що вчинили вбивство, - привело видання його слова.

Він також зазначив, що за результатами аналізу записів поліція вважає, що ці жінки могли бути в'єтнамками. Правоохоронні органи вважають їх можливими агентами іншої держави, проте джерело видання не підтвердило, що вони могли бути найняті північнокорейськими спецслужбами.

За попередніми даними, ймовірні вбивці Кім Чен Нама можуть як і раніше перебувати в Малайзії. У той же час агентство Kyodo з посиланням на джерела повідомляло, що жінки можуть бути вже мертві.

Правоохоронні органи Малайзії у вівторок підтвердили смерть Кім Чен Нама, який відчув себе погано в аеропорту Куала-Лумпура і помер по дорозі в лікарню. За даними поліції, він звернувся за допомогою до співробітників наземних служб зі скаргами на сильне запаморочення, розповівши, що невідомий бризнув йому в обличчя невстановленою рідиною, після чого зник, а, згідно з іншою версією, невідома жінка піднесла до його обличчя просочену невідомою речовиною тканину. Південнокорейські ЗМІ повідомляли про напад з використанням отруєних голок. Разом з тим жодна з озвучених версій ще не знайшла підтвердження.

Кім Чен Нам - старший син колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра, народжений відомою північнокорейською актрисою Сон Хе Рим. У свій час він вважався найбільш вірогідним наступником батька на посту керівника Північної Кореї, проте потрапив в опалу після спроби в'їхати до Японії за підробленим паспортом в травні 2001 року і з тих пір проживав за кордоном, зокрема, в Макао.

Читайте також: Кім Чен Нам просив брата пощадити його та членів сім'ї - розвідка
Читайте також: У МЗС РФ відповіли Трампу щодо повернення Криму Україні
Читайте також: Ужгородець через інтернет розгорнув шахрайську діяльність всеукраїнського масштабу