Київ
16 лютого 2017
Кличко: «Меморіально-музейний комплекс Героїв Небесної Сотні стане символом боротьби українського народу за свою свободу та гідність»
Меморіальний комплекс буде зведений на місці трагічних подій.
news-image

Меморіально-музейний комплекс Героїв Небесної Сотні, який зведуть на місці трагічних подій, повинен стати символом боротьби українського народу за свою свободу та гідність, і пам'ять про наших героїв буде вшанована й увіковічена. Про це Київський міський голова Віталі Кличко заявив під час церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Я вважаю абсолютно правильним і символічним звести Меморіально-музейний комплекс Героїв Небесної Сотні на місці трагічних подій. Цей Меморіал повинен стати символом боротьби українського народу за свою свободу, за свою гідність. Пам'ять наших героїв буде вшанована і увіковічена. Щоб такі страшні події більше ніколи не повторилися в нашій державі, – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що з часів трагічних подій на Майдані минуло три роки, а частина вулиці Інститутської (Алея Героїв Небесної Сотні) й досі місце з особливою атмосферою.

Це місце болю і безжальних вбивств. Тут досі дух відважних людей, які не роздумуючи загинули за вільний вибір своєї країни, за волю та гідність кожного її громадянина, за справедливість, – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що Київрада надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення ділянки під зведення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

І місто усіляко сприятиме та допомагатиме у втіленні цього надзвичайно важливого проекту, – наголосив Віталій Кличко.
Читайте також: До київських пунктів обігріву звернулося понад 3 тис. осіб з початку зимового періоду – Микола Поворозник
Читайте також: Для платників пайового внеску розробили спеціальне програмне забезпечення - Геннадій Пліс
Читайте також: Кличко передав столичним медзакладам 15 нових сучасних швидких