Київ
16 лютого 2017
У КМДА підписали Меморандум про співпрацю в рамках пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг»
Проект вже діє в Оболонському та Подільському районах міста.
news-image

Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю в рамках пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг» із побудови стійкої моделі надання послуг представникам ключових груп населення з підвищеним ризиком зараження ВІЛ і людям, які живуть із ВІЛ, у Дарницькому та Шевченківському районах м. Києва, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

8 грудня 2016 року Київська міська рада затвердила Міську цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки. Прийнята Програма є важливим стратегічним документом, що визначає регіональну політику в сфері ВІЛ/СНІДу на найближчі 5 років у частині поширення можливостей для своєчасного виявлення та профілактики ВІЛ-інфекції, а також забезпечення якісної і доступної медицини людям, які живуть із ВІЛ/СНІД.

Програма розроблена відповідно до міжнародних вимог у рамках реалізації глобальної ініціативи Стратегія Фаст Трек у великих містах. Це означає, що до 2021 року 90% людей, які живуть із ВІЛ, будуть знати про свій ВІЛ статус і 90% таких людей отримуватимуть ефективне антиретровірусне лікування. На реалізацію заходів Програми у 2017 році передбачене фінансування з міського бюджету в розмірі понад 41 млн грн.

Окрім того, очікується надходження суттєвої допомоги у вигляді технічної допомоги крупних міжнародних донорських організацій. За кошти бюджету м. Києва передбачається суттєве збільшення охоплення населення тестуванням на ВІЛ-інфекцію, розвиток людських ресурсів, забезпечення доступу до якісних медичних послуг для людей, які живуть із ВІЛ, – розповів Микола Поворозник.

За його словами, задля досягнення цілей Програми та ефективного використання всіх наявних ресурсів, має бути налагоджена чітка координація діяльності всіх співвиконавців і зацікавлених організацій, насамперед, громадських об’єднань.

Людські та фінансові ресурси найпотужніших організацій, таких як Благодійна організація «100 відсотків життя. Київський регіон», відіграють сьогодні найважливішу роль у подоланні епідемії. Ефективність і стабільність їхньої роботи підтверджена результатами багаторічної співпраці.

Сьогодні ця організація робить черговий крок назустріч громаді міста з ініціативою в рамках реалізації проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії». Підписання Меморандуму про співпрацю є свідченням готовності влади й надалі підтримувати громадський рух на шляху в подоланні епідемії СНІДу, – підсумував заступник голови КМДА.

Нагадаємо, проект вже діє в Оболонському та Подільському районах, заплановано підписати угоду з Солом’янським районом столиці.

Читайте також: Кличко: «Меморіально-музейний комплекс Героїв Небесної Сотні стане символом боротьби українського народу за свою свободу та гідність»
Читайте також: До київських пунктів обігріву звернулося понад 3 тис. осіб з початку зимового періоду – Микола Поворозник
Читайте також: Для платників пайового внеску розробили спеціальне програмне забезпечення - Геннадій Пліс