Світ
16 лютого 2017
Трамп знає причину відставки радника з нацбезпеки
Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що він попросив про відставку колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінн, оскільки він не був задоволений тим, як він передавав інформацію віце-президенту Майку Пенсу.
news-image

Про причину відставки Флінна очільник Білого дому розповів на прес-конференції, передає «Є!», посилаючись на Reuters.

"Я не думаю, що він (Флінн – ред.) не зробив нічого поганого. У всякому разі, він зробив щось правильне в спілкуванні з російськими офіційними особами, – сказав Трамп. – Справа в тому, що він не говорив з нашим віце-президентом ( Пенсом – ред.) належним чином, і потім він сказав, що не пам'ятає".

Як повідомлялось, Майкл Флінн пішов у відставку пізно ввечері 13 лютого після того, як він визнав, що ввів в оману чиновників з команди президента Трампа щодо утримання своїх контактів з послом Росії у США. 

Флінн спочатку сказав віце-президенту Майку Пенсу, що в грудні 2016 року під час неодноразових розмов з послом Росії Сергієм Кисляком не обговорював санкції у той час, коли колишній президент США Барак Обама готував нові санкції проти Росії через ймовірне втручання Москви у президентські вибори.

Ці заяви Флінна дозволили Пенсу в телевізійному інтерв'ю виступити на захист радника з національної безпеки. Але через деякий час Флінн у відповідь на опубліковані доповіді американських спецслужб визнав, що, можливо, обговорював санкції з Кисляком. Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року Флінн ще не обіймав ніяких офіційних посад).