Війна
17 лютого 2017
Блокада на Донбасі: розпочато перекриття доріг
11 лютого був заблокований перегін Ясинувата-Костянтинівка.
news-image

Так званий штаб блокади торгівлі з окупованими районами Донбасу заявляє про початок перекриття автодоріг. Про це йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на novosti-n.org.

"Сьогодні ветерани війни за незалежність, громадські активісти та волонтери відкрили перший блокпост для перекриття поставок контрабанди, контрафакта, а також торгівлі з окупантами, які здійснюються автомобільним транспортом", - йдеться в повідомленні.

Начальник прес-служби ГУ Нацполіціі в Луганській області Тетяна Погукай  підтвердила, що учасники блокади встановили в районі Золотого спостережний пункт, на якому знаходяться 18 осіб. Вони нібито мають намір перевірити інформацію про те, що в нічний час по даній автодорозі слідують контрабандні вантажі.


Погукай підкреслила, що в разі виявлення факту контрабанди учасники блокади звернуться до поліції і фіскалам, щоб його задокументувати.


За словами представника Нацполіціі, поки в діях учасників акції немає ніяких порушень, так як фактично автомобільний рух вони не заблокували.


Сьогодні, 16 лютого 2017 року, президент Петро Порошенко проводить засідання РНБО, на якому розглядається питання вжиття невідкладних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці, пов'язаних з блокадою залізничного сполучення з Донбасом.


У той же час учасники блокади заявили, що не мають наміру її припиняти.

11 лютого був заблокований перегін Ясинувата-Костянтинівка.


За фактом блокування залізниць в Донбасі відкрили кримінальне провадження.


Ініціативу по блокаді різко розкритикували представники влади, зокрема президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман. глава СБУ Василь Грицак, заступник міністра з питань ОСЬ Георгій Тука, глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.


15 лютого в зв'язку з припиненням поставок вугілля Кабінет міністрів ввів надзвичайний стан в енергетиці, яке почне діяти 17 лютого і триватиме як мінімум місяць.

Читайте також: Опубліковані фото вечірнього обстрілу Авдіївки (фото)