Події
17 лютого 2017
На паркані посольства Польщі у Києві вивісили портрет Бандери
Посол Польщі в Україні вважає, що ця акція - це «ще одна спроба посварити поляків і українців».
news-image

На паркані посольства Республіки Польща у Києві було вивішено портрет Сепана Бандери. Через деякий час зображення зняли, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Організатори акції пояснили, що це був протест "проти антиукраїнських висловлювань польської влади".

Портрет Степана Бандери і напис «Наша земля – наші герої» на паркані посольства вивісила організація під назвою «Чорний комітет». Аматорський відеоролик з акції під польським посольством вони розмістили в Інтернеті.

Як пояснює у відеоролику голова організації «Чорний комітет» Богдан Тицький, учасники акції виступають проти висловлювань польської влади, зокрема президента Польщі Анджея Дуди та лідера керівної партії Право і справедливість Ярослава Качинського.

На їхню думку, «польські політики за допомогою політичного шантажу намагаються диктувати Україні те, яких героїв вона повинна вшановувати, а яких ні, вимагають також від України, аби вона відмовилася від героїзації Степана Бандери». У той же час, як зазначив організатор акції, «українці самі вирішуватимуть, яких героїв їм вшановувати».

Акцію «Чорного комітету» прокоментував посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

Він вважає, що це «ще одна спроба посварити поляків і українців».

Я не думаю, що це була повністю спонтанна українська патріотична ініціатива. Вона виглядала як частина усіх попередніх подій, виглядала як навмисна дія, що має призвести до погіршення польсько-українських відносин. Насправді, складно це інтерпретувати якось інакше, - сказав він.

Нагадаємо президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю телеканалу TVP1 наголосив, що Польща «настійливо вимагає історичної правди у взаєминах з Україною, а це означає також заборону прославляння тих, хто був убивцями».

Крім того, лідер керівної партії Право і справедливість в інтерв’ю виданню Do Rzeczy заявив, що «Україна не увійде до Європи з Бандерою».

Читайте також: Чеського співака Карела Готта екстрено прооперували
Читайте також: Радник Путіна назвав Штайнмаєра «співучасником нацистського путчу в Києві»
Читайте також: Українець переміг у конкурсі казкових архітектурних проектів Fairy Tales-2017 (фото)